Portrætmaler

Det er for mig som portrætmaler en yderst spændende og meget personlig opgave at forevige en person. Lige fra det første møde, til de sidste detaljer og den endelige aflevering. Det betyder meget for mig som portrætmaler at kende lidt til personen som jeg skal portrættere. Dette for at få så meget som muligt af personens karaktertræk og personlighed med i portrættet.

Er portrættet en overraskelse, eller er det af andre grunde ikke muligt at mødes med personen, danner en beskrivelse af personen, samt foto udgangspunkt for portrætmaleriet.

Bestil et oliemalet eller blyantstegnet portræt hos mig, og nyd det endelige resultat. Du får et portrætmaleri i høj kvalitet, hvor der er kredset om detaljerne og hvor jeg som portrætmaler arbejder mange timer på at gøre personen så livagtig som mulig. Mine portrætter er udført i de bedste materialer for at give maleriet liv og glans. Du er altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak om dit ønske.

Oliemalet eller tegnet portræt

Det første du skal overveje når du ønsker et portræt, er om du vil have det udført som et oliemalet portræt, eller som blyantstegning.
Du kan få foreviget dem du holder af med et meget detaljeret oliemalet eller blyantstegnet portræt. Brug portrættet som julegave, som morgengave, til dåb, fødselsdag, konfirmation eller brug portrættet til at mindes en person du holder af.

Jeg har som portrætmaler, malet alt fra robotter til frimurer, borgmester, afdøde, huse, dyr, børn, kun fantasien sætter grænser. Jeg er åben for specielle ønsker som kræver mine kreative evner.

Hvad end du vælger et oliemalet eller et blyantstegnet portræt er det endelige portræt helt igennem håndarbejde, som munder ud i et meget livagtigt og personligt portræt i høj kvalitet.

Oliemalet portræt

Et oliemalet portræt kan udføres på traditionel vis eller på fuldstændig utraditionel vis hvor den realistiske streg bliver brudt af en sort oliepen, der fjoller med personerne. Det kræver mod, men det endelige resultat er en sjov og befriende måde at gengive personen eller familien.

Gør op med det traditionelle portræt og få portrætteret familiens hænder i stedet for ansigter. Hænder har hver deres udseende og kan udtrykke den enkeltes personlighed og samlet kan familiens hænder fortælle familiens historie.

Uanset hvordan du vælger at få udført dit portræt, er portrættet bygget op af mange tynde lag maling, der arbejdes på portrættet i over en måned for at få alle detaljer med og i sidste ende gøre personerne så livagtige som mulige.

Bestil dit portræt i god tid, da udførelsen af et oliemalet portræt er en meget lang proces der strækker sig over minimum 1 måned. Ud over den lange arbejdes tid må påregnes en tørretid på 1-2 måneder inden den endelige beskyttelses fernis kan gives. Se et udpluk af mine oliemalede portrætter her.

I vores tidsalder hvor stort set alt kan fremstilles på tryk på et split sekund, sætter jeg som portrætmaler en stor ære i at udføre portrætter på gammel traditionel vis. Hos mig er der ingen hurtige løsninger men derimod mange timers håndarbejde for at udføre et meget personligt portræt.

Pastelkridt/blyantstegnet portræt

Et pastelkridt tegnet eller blyantstegnet portræt er en mere let og enkelt måde at lade sig portrættere. Der er som med et oliemalet portræt kredset om detaljerne og gjort meget ud af at forme personerne og gøre dem så livagtige som muligt. Som udgangspunkt tager det mig 2-3 uger at udføre et pastelkridt eller blyantstegnet portræt alt efter portrættets omfang. Den endelige tegning er skrøbelig ind til den er bag glas og ramme. Jeg har samarbejde med en glarmester som står for den endelige finish i form af indramning efter kundens eget ønske. Du har som kunde selvfølgelig også mulighed for selv at sørge for indramning. Se udpluk af tegninger her.

Portræt af dyr

Du har også mulighed for at få portrætteret dit kæledyr. Gennem min tid som portrætmaler har jeg udført mange  portrætopgaver af forskellige dyr. En spændende opgave hvor du kommer med en beskrivelse af det dyr jeg skal portrættere. Hvis det er muligt gør jeg gerne brug af lidt forskellige fotos af dit kæledyr. Du får et minde for livet, i form af et meget personligt og levende portræt.

Firmaets værdier

Som firma kan du bruge portrættet til at fremhæve din virksomheds værdier, kendetegn eller varemærke. KUKA Danmark bestilte robot maleriet til at hænge i deres reception.

Du kommer med ønsker til motivet og i samarbejde finder vi frem til hvad der skal fremgå i maleriet. Denne form for portræt er en meget unik måde at symbolisere din virksomheds værdier. Du får et enestående kunstværk som tidligere kunder blandt andet har brugt i receptionen i deres virksomhed.

Bestillingsopgave udført for Sawo A/S, virksomheds gave til Kristian Rytter A/S

Fremgangsmåde

For mig som portrætmaler er det vigtigt at tilgodese mine kunders ønske, vi mødes eller taler i telefon om dit specielle ønske. Dit ønske forenes med mit kunstneriske syn på opgaven, hvilket resulterer i et portræt hvor du som kunde har haft indflydelse på din bestilling. For dig som kunde kan der være ønsker omkring størrelser og betydningsfulde genstande eller farver i maleriet, det er vigtigt at du fortæller mig om eventuelle specielle ønsker så det endelige portræt kommer tættest dit ønske. Kontakt.

Billede som skabelon

Portrættet bliver udført ud fra et vellignende foto som du sender eller medbringer ved første møde. Om ønsket hjælper jeg gerne med at tage det endelige foto som vi sammen vælger. Det kan om muligt være rart at se flere forskellige billeder af personen som skal portrætteres, da dette giver mig et bredere billede af personen.

Materialer oliemalet portræt

For at få bedst muligt resultat bruges maling i højeste kunstner kvalitet. Hvad end det er akryl eller olie består malingen af rene pigmenter, hvilket gør malingen særdeles holdbar og lysægte. Akryl malingen er af mærket ”Golden ”. Oliemalingen er ”Williamsburg” som er en håndlavet og håndblandet oliemaling hvor der er taget stor hensyn til farvernes natur hvilket frembringer enestående kulører og giver glans til portrættet.

Detaljer og pris

Prisen på et oliemalet portræt regnes ud fra detaljer, har personen for eksempel briller, fuldskæg eller ternet skjorte øges prisen. Prisen på et tegnet portræt kan på samme måde variere alt efter detaljerigdommen i motivet.

Du er altid velkommen til at ringe eller sende en uforpligtende forespørgsel med dit specielle ønske. Jeg er åben for anderledes ønsker og kaster mig gerne ud i udfordringer som kræver mine kreative evner. Kontakt.

Mange lag oliemaling

Som portrætmaler har jeg valgt en teknik hvor jeg maler mange tynde lag oliemaling. Personen bygges op af utallige lag. Der kredses om detaljerne i flere uger og det endelige portrætmaleri er meget livagtigt.

Process

Under processen med et oliemalet portræt mødes vi Som udgangspunkt 1-2 gange, Skal portrættet bruges som gave udføres portrættet udelukkende efter et foto.

Resultatet

Et meget livagtigt oliemalet portræt i høj kvalitet.

Process – tegninger

Det tager mig 2-3 uger at udføre et blyantstegnet portræt. Jeg arbejder ud fra et vellignende foto. 

Priser

Jeg maler i størrelse ca. 1:1 og prisen udregnes efter detaljer og hvor meget af personen der skal med på maleriet. Nedenstående priser er vejledende.

BeskrivelsePris
Produktpris på et oliemalet portræt, hoved/skuldre af en voksen:10.000-12.000 kr.
Pris oliemalet portræt, hoved/skuldre af et barn:8000-10.000 kr.
Pris blyant eller pastelkridt tegnet hoved/skuldre  portræt er som rettesnor:2000 kr.
Pris pr. ekstra blyant eller pastelkridt tegnet ansigt er som rettesnort:1500 kr.

Indramning

Portrættet kan fuldføres med en indramning, til dette har jeg samarbejde med en glarmester som udfører indramningen efter dit ønske. Du har mulighed for at vælge mellem mange forskellige slags rammer og få et uforpligtende tilbud på ønskede ramme.

Det siger mine kunder

Det er som om den portrætterede, er tilstede i min stue.