Mærsk Esplanaden

I januar og februar blev jeg inviteret til at udstille i Mærsk Esplanaden. En spændende oplevelse at få muligheden for at udstille i denne særlige bygning. Udstillingen hang i personalets store kantine som rummer 1800 ansatte. Meterlange vægge med plads til 37 nøje udvalgte værker. Udstillingen blev opdelt i serier og de kæmpe vægarealer gav mulighed for at udstille helt op til 2 m. brede og 1,5 m. høje værker.

Udstillingen præsenterede både naturalistisk/surrealistiske værker og serien med de moderne lettere provokerende hovedløse personer. Enkelt udvalgte portrætter kom også med på udstillingen og i et større område af kantinen hang serien med blæk og akvarelmotiverne.

Helhedsbillede af Mærsk Esplanadens store kantine. De store rum gav mulighed for at udstille værker i alle størrelser.

Et område af kantinen præsenterede de fjollede lettere provokerende hovedløse mennesker. Motiverne åbnede op for alverdens snakke under frokosten og var et ekstra krydderi til udstillingen.

Det 2 m. brede oliemaleri tog sig rigtig godt ud på en af endevæggene i kantinen. Værket viser to grå hænder i den ene ende af lærredet, som er filtret ind i en masse bomuldssnore i forskellige farver. I den anden ende af værket er en levende hånd som trækker i snorene. Bomuldssnorene er syet ind i lærredet.

Serien med de naivistisk/realistiske billeder var også præsenteret på udstillingen. Værkerne måler 80 x 80 cm. og motivet er som udgangspunkt et realistisk motiv frisket op med kraftfulde farver som træder ind over motivet og som til sidst er ridset op med en sort olie pen.